Ημ/νια δημοσίευσης: Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Χάνει την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις η LePen

Η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen έχει χάσει έδαφος στις δημοσκοπήσεις και πλέον είναι δεύτερη, ενώ το Εθνικό Μέτωπο έχει «πέσει» κατά 3,5% μέσα σε ένα μήνα.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα LeMonde, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Francois Fillon προηγείται, κερδίζοντας τη ψήφο των ηλικιωμένων και των Καθολικών ψηφοφόρων. Ο Emmanuel Macronέχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του κέντρου που έχουν συνολικά συρρικνωθεί, παραμένοντας τρίτος. Ο Macron είναι ο πρώτος που θα διεκδικήσει την προεδρία έχοντας πίσω του ένα κίνημα, παρά ένα κόμμα.

Ο Fillion φαίνεται να λαμβάνει 26-29% των ψήφων και η LePen ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με 24-25%. Ο Macron διατηρεί το διψήφιο αλλά ακόμα μη πειστικό ποσοστό του 18%. Φυσικά, η εκστρατεία βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, καθώς απομένει για το Σοσιαλιστικό Κόμμα να ορίσει το δικό του υποψήφιο.

Η ιδιαιτερότητα της δημοσκόπησης έγκειται στο ότι είναι περίπου 18 φορές μεγαλύτερη του μεγέθους των τακτικών γαλλικών πολιτικών ερευνών.

Είναι ακόμη νωρίς να προβλεφθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της προσεχούς άνοιξης, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, η Γαλλία θα παραμείνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επιμέλεια: Σοφία Ελανίδου

Πηγή  www.neweurope.eu/

email