Ημ/νια δημοσίευσης: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Moussa: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για εκλογές στην Αίγυπτο»

 

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου και ηγετικό στέλεχος του Εθνικού Μετώπου Σωτηρίας Amr Moussa, δήλωσε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να διεξαχθούν εκλογές στην Αίγυπτο.

Παρά το ότι από το Μέτωπο ακούγονται φωνές υπέρ των εκλογών ο Moussa εκτίμησε ότι οι συνθήκες στην Αίγυπτο δεν το επιτρέπουν, προσθέτοντας ότι η κατάσταση της χώρας είναι χαοτική καθώς η σταθερότητα αλλά και το άμεσο μέλλον της βρίσκονται σε κίνδυνο.

Σε συνέντευξη του, στο ιδιωτικό δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Al-Hayah, ο Moussa στην ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα να αναλάβει υπό την ευθύνη του το υπουργικό συμβούλιο, απάντησε λέγοντας "Είναι απλά μια φήμη. Άλλωστε το στρατιωτικό συμβούλιο πρότεινε μια ιδέα, αλλά έχω πληροφορηθεί ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα την απέρριψε».

Ακόμη το Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας, αποτελώντας βασική αντιπολιτευτική ‘δύναμη’, ζήτησε το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα αντιπροσωπεύει όλες τις πολιτικές τάσεις και θα τροποποιήσει τα επίμαχα άρθρα του Συντάγματος πριν διεξαχθούν οι εκλογές. Υποστήριξε ότι για η κυβέρνηση ενότητας θα πρέπει να έχει ζωή τουλάχιστον ενός έτους. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Moussa, η αναζήτηση στρατιωτικής παρέμβασης για την βέλτιστη δυνατή λειτουργία της χώρας οφείλεται στην απελπισία αλλά και στον θυμό του κοινωνικού συνόλου απέναντι στην διοικούσα αρχή και ταυτόχρονα στην εμπιστοσύνη του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις. Συνέχισε λέγοντας ότι ευελπιστεί πως δεν θα γίνει εμφύλιος πόλεμος στην Αίγυπτο, "Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο στρατός θα κληθεί να αναλάβει τα ‘ηνία’ της χώρας". 

Τέλος, απέδωσε ευθύνες για την παρούσα κατάσταση στο σύνολο των Αιγυπτιακών δυνάμεων.

Πηγή http://www.egyptindependent.com

 
email