Ημ/νια δημοσίευσης: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Οι εκλογές είναι... "trendy"

Δύο από τις δέκα θέσεις του ΤΟΡ 10 hashtags στο Twitter αφορούν σε εκλογική διαδικασία ή δημοψήφισμα. Όπως προκύπτει από τον απολογισμό του 2015 οι εκλογές ήταν διεθνώς ένα άκρως δημοφιλές θέμα σχολιασμού των χρηστών στον κόσμο των social media, αναδεικνύοντας τη σημασία που δίνουν οι πολίτες στη δημοκρατική συμμετοχή.    
 
Αναλυτικά:
1. #JeSuisParis, είναι το hashtag που δημιουργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και είναι αυτό που αναδείχθηκε ως το πιο δημοφιλές της χρονιάς με τα περισσότερα σχόλια από τους χρήστες του Twitter. 
2. Το #BlackLivesMatter άρχισε να διαδίδεται μετά τα γεγονότα στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την αστυνομική βία κατά των αφροαμερικανών. 
3. Το #MarriageEquality χρησιμοποιήθηκε από εκατομμύρια χρήστες για το δικαίωμα γάμου των ομοφυλοφίλων. 
4. Το  #HomeToVote αφορούσε στο Ιρλανδικό δημοψήφισμα.   
5. #RefugeesWelcome: Για το θέμα των προσφύγων. 
6. #IstandWithAhmed: Για τον μαθητή που συνελήφθη επειδή πήγε στο σχολείο του με ένα ρολόι που έμοιαζε με βόμβα. Τελικώς ο μαθητής συνάντησε τον πρόεδρο Ομπάμα, και έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα στο Twitter
7. #National elections είναι το hashtag που χρησιμοποιήθηκε παγκοσμίως, όπου πραγματοποιήθηκαν εκλογές.  
8. #FIFAWWC: Για το γυναικείο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου που διεξήχθη φέτος στον Καναδά.   
9. #PlutoFlyby:  Σχετικά με τις αποκαλύψεις της NASA για τον πλανήτη Πλούτωνα. 
10. #TheDress: Συνδέθηκε με το ερώτημα πως έβλεπαν το ίδιο φόρεμα, ο κάθε ένας με άλλο χρώμα. Ήταν μπλε ή μαύρο, λευκό ή χρυσό;
 
2015.twitter.com  #YearOnTwitter
 
email