Ημ/νια δημοσίευσης: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Μάθε για την Ευρώπη μέσα από ένα online «παιχνίδι»

Η ιστοσελίδα MyVote2014.eu δημιουργήθηκε για την ενημέρωση των νέων ψηφοφόρων πριν προσέλθουν στις κάλπες των Ευρωεκλογών τον Μάιο του 2014. Στόχος είναι να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ανθρώπους οι οποίοι θα είναι ενήμεροι για όλες τις δράσεις και τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έως τώρα, αλλά και για το τι σκοπεύει να κάνει στην επόμενη περίοδο.

Το MyVote2014.eu είναι πλέον ενεργό και αποδεικνύει έμπρακτα στον κάθε χρήστη του ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ενδιαφέρουσα και παράλληλα μπορεί να γίνει διασκεδαστική μέσα από διαδραστικές εφαρμογές.

Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει ενότητες όπως:

Cast your vote

Η ενότητα αυτή αποτελείται από μια σειρά 15 πολιτικών θεμάτων όπου οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν υπέρ, κατά ή αποχή σαν να ήταν ευρωβουλευτές. Βάσει των ψήφων τους στο τέλος μπορούν να δουν ποιο κόμμα αλλά και ποιος ευρωβουλευτής τους αντιπροσωπεύει ή διαφορετικά τους ‘ταιριάζει’ περισσότερο. Ακόμη μπορούν να δουν ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα για το συγκεκριμένο θέμα εάν οι χρήστε του MyVote2014.eu είχαν ψηφίσει αντί των ευρωβουλευτών.

Their vote

Στην ενότητα αυτή οι χρήστες μπορούν να δουν το τι ψήφισαν στο εκάστοτε παρουσιαζόμενο ζήτημα οι πολιτικοί που τους εκπροσωπούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

What if…?

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαμορφώνουν το εκάστοτε νομοθετικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το τμήμα της σελίδας δείχνει το τι θα γινόταν εάν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφιζαν (στα 15 πολιτικά θέματα της ενότητας Cast Your Vote) βασιζόμενοι στις προτιμήσεις των χρηστών της ιστοσελίδας.

Play the game!

Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια, όπως προσομοιώσεις της νομοθετικής διαδικασίας και διασκεδαστικά κουίζ για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Stats

Στην ενότητα αυτή μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το πώς ψήφισαν άλλοι χρήστες του MyVοte2014.eu στα 15 ερωτήματα της ενότητας Cast Your Vote.

 

Επίσης παρέχονται και σύγχρονες εφαρμογές όπως το widget, μία ‘mini’ εκδοχή της ιστοσελίδας η οποία είναι εύκολο να επικολληθεί σε κάποια άλλη ιστοσελίδα. Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες του MyVote2014.eu μπορούν να δημιουργήσουν έναν υπερσύνδεσμο  του MyVote2014.eu στην προσωπική τους σελίδα ή στο προσωπικό τους blog.

Η εφαρμογή MyVote2014.eu στο Facebook περιλαμβάνει δύο ενότητες της επίσημης ιστοσελίδας την Cast your vote και την Play the game!

Τέλος, η εφαρμογή MyVote2014.eu για τα κινητά επιτρέπει στους χρήστες να δουν τις ψήφους άλλων ψηφοφόρων σε βασικούς τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και ακολούθως να καταχωρήσουν τις δικές τους προτιμήσεις.

 

Πηγή:www.myvote2014.eu

Επιμέλεια: Εβίτα Θυσιάδου

email