Ημ/νια δημοσίευσης: Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

EUVOX – Ηλεκτρονική Πυξίδα Ευρωεκλογών

Το «EUVOX» αποτελεί μια πανευρωπαϊκή διαδικτυακή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους ευρωπαίους πολίτες να ‘ανακαλύψουν’ τη θέση τους στον πολιτικό χάρτη των Ευρωεκλογών 2014. Είναι μια μορφή ηλεκτρονικής πυξίδας στο ευρύ τοπίο των κομμάτων που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές. Υπάρχουν διαθέσιμες διαφορετικές εκδόσεις του προγράμματος ανάλογα με την χώρα στην οποία ψηφίζει ο κάθε πολίτης.

Η σχετική διαδικασία διαρκεί ελάχιστα λεπτά:

Οι πολίτες απαντούν σε ένα ερωτηματολόγιο που αφορά τις θέσεις τους σε κρίσιμα ζητήματα. Ο Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου «EUVOX» βοηθάει τους πολίτες να προσανατολιστούν στο πολιτικό χάρτη. Ο ψηφοφόρος μπορεί να διαπιστώσει άμεσα πόσο ‘κοντά ή μακριά του’  βρίσκονται τα κόμματα που ζητούν την ψήφο του.

Το «EUVOX» αποτελεί πρωτοβουλία των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (τομέας διαδικτυακών δραστηριοτήτων και μέσων, 2014). Τα δεδομένα από τη χρήση της εφαρμογής θα αξιοποιηθούν σε ακαδημαϊκές έρευνες και αναλύσεις που θα ακολουθήσουν των Ευρωεκλογών.

Η επίσημη ιστοσελίδα είναι η www.euvox2014.eu. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο www.euvox.eu και απευθείας στα ελληνικά στο www.euvox.eu/gr. Ο επίσημος λογαριaσμός της ελληνικής έκδοσης της εφαρμογής στο Twitter  και στο Facebook.  
 

Επιμέλεια: Εβίτα Θυσιάδου

email