Ημ/νια δημοσίευσης: Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014

Μηχανή του χρόνου: 35 χρόνια στη ΕΕ

Ποιός θυμάται το 1979; Η μηχανή του χρόνου που δημιουργήσαμε θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν, τότε που κινητά τηλέφωνα είχαν μόνο στο Σταρ Τρέκ και ο επιβάτης μερικές φορές περίμενε στο τελωνείο περισσότερες ώρες από ότι περνούσε στο αεροπλάνο ή το τρένο.... Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Η ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής και η εφαρμογή μας δείχνει πώς…

Η εφαρμογή παρουσιάζει το ίδιο διαμέρισμα όπως θα ήταν το 1979, τη χρονιά των πρώτων ευρωεκλογών, και όπως είναι σήμερα. Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στα δωμάτια και κάνοντας κλικ πάνω στα διάφορα αντικείμενα που απεικονίζονται, να ρίξει μια γρήγορη ματιά στη ζωή στην ΕΕ το 1979 και σήμερα. Έτσι, του δίνεται η δυνατότητα να μάθει για τις ευρωπαϊκές πολιτικές όπως το ευρώ, η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και η προστασία των καταναλωτών.

Λειτουργίες/Χαρακτηριστικά

-Τα αντικείμενα δείχνουν τις εξελίξεις στην ΕΕ από το 1979 (π.χ. Σένγκεν, Ευρώ, προστασία δεδομένων κλπ)

Η εφαρμογή λειτουργεί σε υπολογιστές και φορητές πλατφόρμες σε 24 γλώσσες και σύντομα θα μπορεί να ενσωματωθεί σε ιστοσελίδες. Μπορείτε να τη βρείτε  εδώ.

email