Ημ/νια δημοσίευσης: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Up2Youth.eu : Οι δικές σας προτάσεις στην εκλογική ατζέντα του EPP

Μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων εν όψει των Ευρωεκλογών παρουσιάζει το Centre for European Studies, το  πολιτικό ίδρυμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Το «Up2Youth.eu» αποτελεί διαδικτυακή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα  στους νέους Ευρωπαίους να εκφράσουν τις απόψεις τους, επιβραβεύοντας τις καλύτερες προτάσεις με την ενσωμάτωση τους στην εκλογική ατζέντα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP - European People's Party).

Η σχετική διαδικασία διαρκεί μόλις 2 λεπτά και περιλαμβάνει:

     1. Αξιολόγηση των βασικών πολιτικών θεμάτων της Ευρώπης σύμφωνα με την σειρά σπουδαιότητας που έχουν για τον κάθε νέο

     2. Κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων 

     3. Σύγκριση των αποτελεσμάτων με τα αποτελέσματα των άλλων συμμετεχόντων.

Οι 10 συμμετέχοντες με τις καλύτερες πολιτικές ιδέες θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις  τους απευθείας στους πρωθυπουργούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στους Ευρωπαίους προέδρους στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο, 6 και 7 Μαρτίου 2014. 

Ακόμη, θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην επίσημη ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την θέση του Προέδρου της Επιτροπής.

Επίσης, η καλύτερη πολιτική πρόταση θα επιβραβευθεί με εξάμηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Βρυξέλλες στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών (CES).

Το «Up2Youth.eu» αποτελεί πρωτοβουλία του CES,  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕPP), το YEPP (Youth of the European People’s Party) και το EDS (European Democrat Students).

Λάβετε μέρος καταθέτοντας τις δικές σας προτάσεις στο : http://www.up2youth.eu

Επιμέλεια: Εβίτα Θυσιάδου 

email