Ημ/νια δημοσίευσης: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Οι Ευρωεκλογές εμπνέουν τους σκιτσογράφους

Οι σκιτσογράφοι εμπνέονται από τις ευρωεκλογές, προσεγγίζουν τα ‘φλέγοντα’ ζητήματα για τους πολίτες των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα αποτυπώνουν μέσα από τα σκίτσα τους. Εκφράζουν άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα τον εκάστοτε προβληματισμό τους, τις απόψεις τους, τα ερωτηματικά που απασχολούν το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαίων πολιτών.

 

 

Οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν (Μάιος 2014) και οι ευρωπαίοι καλούνται να ψηφίσουν ‘υποδεικνύοντας’ εκείνους τους οποίους επιθυμούν να τους αντιπροσωπεύσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για πολίτες με πολλά διαφορετικά σημεία μεταξύ τους, για παράδειγμα μιλούν 22 διαφορετικές γλώσσες, οι οποίοι καλούνται να συναποφασίσουν για ένα καλύτερο ευρωπαϊκό αύριο - για μια πιο ευνοϊκή επόμενη ημέρα των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

 

Διαφαίνεται ότι οι σκιτσογράφοι καλούνται να εντοπίσουν την χρυσή τομή μεταξύ όλων των ψηφοφόρων, το σημείο εκείνο στο οποίο οι ιδέες και τα ‘θέλω’ τους συναντώνται. Σαν επακόλουθο δημιουργούν το εκάστοτε στοχευόμενο έργο τους, κάθε ένα εκ των οποίων υποδηλώνει ένα μήνυμα.  

 

 

 

Τέλος, κατανοείται ο καίριος ρόλος των εκλογικών γελοιογραφιών καθώς είναι ευνόητο ότι μπορούν να επηρεάσουν μεγάλο μέρος του κόσμου καθώς και να διαμορφώσουν την πολιτική άποψη πολλών πολιτών.

Επιμέλεια Εβίτα Θυσιάδου

email