Ημ/νια δημοσίευσης: Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Εντατικές οι διαβουλεύσεις για τη νέα κυβέρνηση

 

Εντατικές διαβουλεύσεις με τους στενούς συνεργάτες του για σχηματισμό κυβέρνησης, είχε το πρωί στα γραφεία του Δησύ, ο εκλελεγμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Στα γραφεία του Δησύ μετέβη το μεσημέρι και ο πρόεδρος του Δήκο Μάριος Καρογιάν, ο οποίος ανέφερε ότι θέμα των επαφών, θα ήταν και ο σχηματισμός κυβέρνησης.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κύριος Καρογιάν είπε ότι έγινε μια πρώτη ανταλλαγή με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος, πρόσθεσε, θα έχει επαφές και με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις για διαμόρφωση συνθηκών σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν επαφές με το ΑΚΕΛ, απάντησε "δεν νομίζω".
 
Νωρίτερα, ο κύριος Καρογιάν είχε επαναλάβει ότι έχουν κλειδώσει τα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών και ότι υπήρξε συμφωνία για τα άτομα που θα τα αναλάβουν.
Ερωτηθείς, αν πρόκειται για τους Ιωάννη Κασουλίδη και Μιχάλη Σαρρή, ο κύριος Καρογιάν, είπε ότι αυτό είναι θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Ο Ευρωβουλευτής Ιωάννης Κασουλίδης, εξερχόμενος από τα Γραφεία του ΔΗΣΥ, σε ερώτηση αν ενδιαφέρεται για το υπουργείο Εξωτερικών, απάντησε ότι δεν είναι θέμα ενδιαφέροντος, αλλά καθήκοντος.
 
Εξάλλου, μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα",  εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ανακοίνωση των ονομάτων των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών θα γίνει νωρίτερα, λόγω των σοβαρών θεμάτων που θα πρέπει να χειριστούν.
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί έως την Πέμπτη.
 
Την Πέμπτη στις πέντε το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρία της Βουλής, ενώπιον της ολομέλειας οποίας ο Εκλελεγμένος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωση και θα προσφωνήσει το σώμα.
 
Παρών στην εγκατάσταση του νέου Προέδρου θα είναι και ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ενώ θα προσκληθούν να παραστούν η πολιτειακή, η πολιτική, η θρησκευτική ηγεσία του τόπου και πρέσβεις ξένων χωρών.
 
Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους, σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, και θα αναμένει το νέο Πρόεδρο για να του παραδώσει τα ηνία του κράτους.
Πηγή ΡΙΚ 
email