Ημ/νια δημοσίευσης: Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Η νέα Κυβέρνηση της Κύπρου

 

Τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, στην οποία κατέληξε ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ανακοίνωσε ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.
 
Υπουργός Εξωτερικών: Ιωάννης Κασουλίδης
Υπουργός Οικονομικών: Μιχάλης Σαρρής
Υπουργός Εσωτερικών: Σωκράτης Χάσικος
Υπουργός Άμυνας: Φώτης Φωτίου
Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού: Κυριάκος Κενεβέζος
Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων: Τάσος Μητσόπουλος
Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού: Γεώργιος Λακκοτρύπης
Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος: Νίκος Κουγιάλης
Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Χάρης Γεωργιάδης
Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως: Ιωνάς Νικολάου
Υπουργός Υγείας: Πέτρος Πετρίδης
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Χρήστος Στυλιανίδης
Υφυπουργός παρά τω Προέδρω: Κωνσταντίνος Πετρίδης
Επίτροπος Προεδρίας για θέματα αποδήμων και θρησκευτικών ομάδων: Καίτη Κληρίδου
Επίτροπος Περιβάλλοντος: Ιωάννα Παναγιώτου
 
Επίτροπος Μεταρρύθμισης Δημόσιας Υπηρεσίας: Εμανουέλλα Μουσιούττα Λαμπριανίδου
 
Διευθυντής Γραφείου Προέδρου της Δημοκρατίας: Παναγιώτης Αντωνίου
 
Ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι η νενομισμένη διαβεβαίωση των νέων Υπουργών θα δοθεί την Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 11:00 το πρωί.
 
Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση για το διπλωματικό και προξενικό Σώμα και τους άλλους αξιωματούχους του κράτους.
 
Τέλος, η καθιερωμένη δεξίωση για το κοινό, τα έξοδα της οποίας, όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, θα επωμιστεί προσωπικά ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες σε ημερομηνία που θα καθοριστεί.
 
 
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά την επίσημη ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας Κυβέρνησης. Τα μέλη είπε του Υπουργικού Συμβουλίου θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα διακυβέρνησης. Για το θέμα των υφυπουργείων, είπε ότι θα προωθηθούν άμεσα τα σχετικά νομοσχέδια έτσι ώστε να γίνουν εντός Μαρτίου και οι διορισμοί.
 
 
Ως ένα αξιόμαχο σχήμα, χαρακτήρισε το νέο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν μετά τη μακρά συνάντηση που είχε σήμερα στα γραφεία του ΔΗΣΥ με τον Νίκο Αναστασιάδη. «Θεωρώ ότι αυτό το σχήμα έχει και τις δεξιότητες και τις ικανότητες και ανθρώπους που έχουν την εμπειρία, τη γνώση και το νεανικό σφρίγος, για να μπορέσουμε πραγματικά να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο φιλοδοξούμε ότι μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπει η Κύπρος στη νέα εποχή με αξιώσεις», ανέφερε ο κ. Καρογιάν.Είπε ακόμη πως με τον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας αντάλλαξαν απόψεις για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων «που αφορούν και πολιτικές και τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσουμε ως νέα Κυβέρνηση».
 
email