Ημ/νια δημοσίευσης: Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

EasyVote: Ένα λογισμικό για να ψηφίζετε από το σπίτι

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της Δημοκρατίας

Το λογισμικό EasyVote αυτοματοποιεί την εισαγωγή δεδομένων στο εκλογικό σύστημα και στους εκλογικούς καταλόγους, την υποβολή σχετικών ‘εκθέσεων - αναφορών’, περιορίζει την γραφειοκρατία, και παράλληλα κάνει τις εκλογές περισσότερο ακριβείς, αποτελεσματικές και χωρίς άγχος τόσο για τους ψηφοφόρους όσο και για την εφορευτική επιτροπή.

Οι πολίτες μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από το σπίτι τους, μέσω Internet και αυτόματα γίνεται ταυτοποίηση των προσωπικών τους στοιχείων είτε μέσω του αριθμού της ταυτότητας τους είτε μέσω του διπλώματος οδήγησης τους είτε μέσω κάποιου άλλου προσωπικού κωδικού του εκάστοτε πολίτη. Το EasyVote χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 75 πολιτείες και αυτή την περίοδο γίνονται προσπάθειες ενσωμάτωσης του στο εκλογικό σύστημα της Βόρειας Καρολίνας.

Η εταιρεία λογισμικού για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα ‘Center for Innovation and Entrepreneurship’, με έδρα το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας Wilmington (University of North Carolina Wilmington – UNCW), εργάζεται με ‘σκοπό’ να κάνει ταχύτερη και αποτελεσματικότερη την διαχείριση της εκλογικής διαδικασίας. «Επιθυμούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για όσους εμπλέκονται στην ‘διαδικασία’ των εκλογών και να εφαρμόσουμε το εν λόγω λογισμικό σύστημα σε εθνικό επίπεδο. Στόχος μας είναι οι πολίτες να ψηφίζουν με τον πιο εύκολο και κατανοητό τρόπο, χωρίς να τους δημιουργούνται ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο της εκλογικής διαδικασίας», δήλωσε ο Charles Davis - Διευθυντής Οικονομικών της εταιρείας Sivad Business Solutions.

«Η Ατλάντα είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες μας. Τους τελευταίους μήνες εξετάζουμε το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το ‘προϊόν’ μας σε εθνικό επίπεδο. Στοχεύουμε να αλλάξουμε τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών σε αυτή την χώρα», ανέφερε ο Davis και συνέχισε λέγοντας ότι η εταιρεία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Βόρεια Καρολίνα επιδιώκοντας στο μέλλον να κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο των ψηφοφόρων της όσο και των υπεύθυνων για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

«Ο νόμος σχετικά με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, για την εγκατάσταση του εν λόγω λογισμικού, δεν είναι συγκεκριμένος αναφορικά με τους προμηθευτές λογισμικού και τις απαιτήσεις πιστοποίησης. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές λογισμικού που απαιτούν νομοθετικές αλλαγές και άλλες που θεωρώ ότι θα πρέπει να ενσωματωθούν στο πολιτειακό σύστημα διαχείρισης εκλογικών πληροφοριών ‘Statewide Election Information Management System - SEIMS’, με το οποίο συνδέονται όλες οι περιφέρειες. Από την δική μου οπτική γωνία, το λογισμικό με αυτά τα χαρακτηριστικά έχει συνολικά ευεργετική αξία για τη ‘βιομηχανία’ των εκλογών», τόνισε ο Marvin McFadyen, Διευθυντής της Εφορευτικής Επιτροπής ‘New Hanover County Board’.  

Ο Davis, ολοκλήρωσε λέγοντας ότι προγραμματίζει να συζητήσει με τον McFadyen για την εφαρμογή του εν λόγω λογισμικού συστήματος.

 

Επιμέλεια: Εβίτα Θυσιάδου

Πηγή: TIME WARNER CABLE NEWS
 

email