Ημ/νια δημοσίευσης: Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017

Συνεχίζει τη ρωσική εισβολή στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά ο Πούτιν

Το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας, του Πρόεδρου  της Ρωσίας, VladimirPutinπροχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με το ιταλικό ακροδεξιό κόμμα Λίγκα του Βορρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «FinancialTimes», η συμφωνία σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια του Κρεμλίνου να αναπτύξει επίσημους δεσμούς με ακροδεξιές και εθνικιστικές ομάδες εν όψει των επερχόμενων εκλογών, όπου το ακροδεξιό κόμμα LegaNordδιεκδικεί την ενίσχυση των δυνάμεών του. Το 2016, το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας (το κύριο κόμμα υπέρ του Κρεμλίνου στη Ρωσία) υπέγραψε μια παρόμοια συμφωνία με το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας.

Παρότι είναι ασαφές του τι θα συνεπάγεται η συμφωνία με το ιταλικό ακροδεξιό κόμμα, oSergeiZhelenznyak, ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Δούμας ανέδειξε την προθυμία της Ρωσίας να ηγηθεί ενός παγκόσμιου συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας στο πλευρό των δυτικών κρατών ως προτεραιότητα για το Κρεμλίνο.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Zheleznyak, «η Ρωσία είναι γειτονική χώρα της ΕΕ. Επομένως, είναι ιδιαίτερα παράξενο που η ΕΕ δεν αξιοποιεί τις εξαιρετικές πρακτικές καταπολέμησης της τρομοκρατίας που έχουμε αναπτύξει στην χώρα μας».

Ο MatteoSalvini, πρόεδρος της LegaNord, δήλωσε ότι «το αντι-μεταναστευτικό και αντι-ευρωπαϊκό κόμμα του θα εργαζόταν ώστε στην Ιταλία να διεξαχθούν πραγματικές βουλευτικές εκλογές, τόσο ελεύθερες όσο και στην χώρα σας (δηλ. τη Ρωσία)».

Στο μεταξύ, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik  μετέδωσε ότι το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας είναι έτοιμο να προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με ένα άλλο κόμμα της Ιταλίας.

«Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε συμφωνίες με όλα τα κόμματα της Ιταλίας. Γνωρίζουμε το Κόμμα των «Πέντε Αστέρων» και είμαστε σε επαφή με τους εκπροσώπους του αλλά η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ μας θα είναι εφικτή μόνο όταν το κόμμα αυτό είναι έτοιμο. Εμείς είμαστε έτοιμοι», υποστήριξε ο Zheleznyak.

Επίσης ο Zheleznyakδήλωσε ότι το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας έχει ήδη συνάψει περισσότερες από 40 συμφωνίες συνεργασίας με άλλα κόμματα ανά την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Ευρώπης.  

Επιμέλεια Βίκυ Μανιάτη

Πηγή www.neweurope.eu

email